3 Οκτ 2008

Γράφτηκε από: Zero Design

Gogol Bordello & Madonna = Filth & Wisdom



Για τη Madonna δεν χρειάζεται να σας πω τίποτα. Άμα δεν τα ξέρατε ήδη, σίγουρα τα μάθατε όλα, όλες αυτές της ημέρες που μας βομβάρδιζαν τα ΜΜΕ με αφορμή την συναυλία της. Επίσης θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να αναφερθώ στην φίλη μου την Κική που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το βρακάκι της από την συναυλία της Madonna. Ο νοών νοεί το.


Οι Gogol Bordello όμως χρειάζονται κάποιες συστάσεις. Είναι μια (ευχάριστη κατά την δική μου άποψη) Gypsy Punk Rock μπάντα αποτελούμενη από ανθρώπους από πολλές εθνικότητες. Η ήχος της είναι αρκετά επηρεασμένος από την τσιγγάνικη μουσική μιας και τα κύρια μέλη της μπάντας είναι μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη. Για αυτό και η μπάντα έχει μέσα και βιολί, που παίζει ένας απίστευτος παππούς βιολιτζής, αλλά και ακορντεόν. Ένας γνωστός ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός του BBC τους περιέγραψε μια φορά ως "οι The Clash και οι The Pogues καυγαδίζουν... στην Ανατολική Ευρώπη". Ο τραγουδιστής τους Eugene Hütz παρεμπιπτόντως μιλάει και τραγουδάει λες και είναι ο Borat.

Gogol Bordello - Think Locally, Fuck Globally από συναυλία



Τώρα τι κοινό έχουν οι Gogol Bordello και η Madonna; Μια ταινία, το Filth & Wisdom η οποία είναι και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Madonna και πρωταγωνιστεί ο Eugene Hütz που όπως προανέφερα είναι ο τραγουδιστής τον Gogol Bordello και κατά μια έννοια παίζει τον εαυτό του. Οι κριτικοί είναι διχασμένοι με αυτή την ταινία, άλλοι την κράζουν και άλλοι τους αρέσει. Εγώ αν και δεν την έχω δει πιστεύω ότι είναι μια "ελαφριά" εναλλακτική αλλά ωραία ταινία από αυτά που διάβασα και το trailer φυσικά. Πάντως όλοι συμφωνούν ότι το soundtrack το όποιο φυσικά έχει επιμεληθεί η Maddona είναι πολύ καλό.

Madonna και Gogol Bordello μαζί στην σκηνή



Το Filth & Wisdom είναι η ιστορία τριών μποέμ κατά μια έννοια ανθρώπων που ζούνε μαζί στο Λονδίνο για το πως θα κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους. Ο Α.Κ. (Eugene Hütz) είναι ένας Ουκρανός μετανάστης που έχει το όνειρο να γίνει παγκοσμίως γνωστός rock star με την μπάντα του, τους Gogol Bordello, αλλά δουλεύει ως crossdresser (ντύνετε γυναικεία δηλαδή) αφέντρα με ρόλους, για να βγάλει τα προς το ζην. Η Holly (Holly Weston), που ο Α.Κ. είναι ερωτευμένος μαζί της, είναι μια όμορφη μπαλαρίνα η οποία περιμένει την μεγάλη της ευκαιρία αλλά μέχρι τότε δουλεύει ως στριπτιζέζ και η Juliette που το όνειρο της είναι να βοηθάει τα παιδάκια στην Αφρική και να αποδράσει την ανιαρή ζωή της που περνάει με τα χάπια που κλέβει από το φαρμακείο που δουλεύει. Ρομαντική, αστεία και κοινωνική θα την χαρακτήριζα ως ταινία. Δεν ξέρω για τους κριτικούς αλλά εμένα μου φαίνεται όλο αυτό μια καλή συνταγή για μια "ωραία" ταινία.

Το Trailer της ταινίας



*Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι η ταινία κυκλοφορεί στην Αμερική στις 18 Οκτωβρίου του 2008, οπότε να περιμένετε ότι θα την δούμε στην Ελλάδα πολύ αργότερα.

2 σχόλια:

Maria Rafaella είπε...

dystyxws eimai sth douleia k de mporw na dw ta video alla th tainia psinomai na th dw..exei plaka h ypothesi...

Analogue είπε...

oreo post Nikola endiaferon.

Hacianda must be rebuilt