22 Οκτ 2008

Γράφτηκε από: Zero Design

Καλά. Τι έχετε πάθει εσείς οι άντρες;



Με αφορμή την ατάκα "Μα καλά, τι έχετε πάθει εσείς οι άντρες", που μου πέταξε μια φίλη μου για κάτι που συζητούσαμε αποφάσισα να πιάσω αυτό το τόσο τραγικό και μεγάλο θέμα!

Κάθε φορά που ακούω εκφράσεις του στυλ, "Μα καλά, τι έχετε πάθει εσείς οι άντρες", "Δεν υπάρχουν άντρες πλέον", "Όλοι είστε τα ίδια" και άλλα τέτοια "έξυπνα", μου έρχεται ειλικρινά να ξεριζώσω τα αυτιά μου, να βγάλω τα μάτια μου με κουταλάκι και γενικά άλλες τέτοιες ωραίες και γραφικές εικόνες!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι γυναίκες είναι ένα πολύπλοκο όν. Τόσο πολύπλοκο που χάνουν λίγο την μπάλα και οι ίδιες. Εν ολίγοις δεν ξέρουν τι θέλουν! Αν οι γυναίκες ήταν μηχανές, θα είχαν απάνω τους τουλάχιστον 100 κουμπάκια, 35 λυχνίες με ενδείξεις, καμιά 15 στροφόμετρα, σίγουρα μερικούς μοχλούς, και τουλάχιστον 5 οθόνες! Ο άντρας θα είχε μόνο 5 – 6 κουμπιά. Ας δούμε τώρα μερικά κλασσικά παραδείγματα.

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει έναν «καλό άντρα»
Έτσι λέει στις φίλες της. Θέλει έναν καλό άντρα που να είναι ευγενικός μαζί της κύριος και άλλα τέτοια ωραία. Και βρίσκετε το παιδί. Ευγενικός, κύριος, καλός, την προσέχει και αλλά τέτοια ωραία. Η συνέχεια είναι τραγελαφική. Η κύρια ξενερώνει γιατί είναι πολύ καλός και θεωρεί ότι ένας τέτοιος άντρας είναι για φίλος η απλά ξενερώνει από την γλυκάδα. Μήπως η κυρία δεν ξέρει τελικά τι της γίνετε, γιατί στο τέλος καταλήγει με το «κωλόπαιδο»!

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει το «κωλόπαιδο»
Θέλει να είναι τσαχπίνης, περπατημένος και αλητάκι. Και τον βρίσκει. Και την παίζει στα δάχτυλα. Της κάνει νερά και αυτή γουστάρει. Και όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά περνάει ο καιρός και στα γρήγορά αρχίζει να αλλάζει γούστα. Δεν αντέχει πλέον όταν εξαφανίζετε με τους φίλους του τα βράδια. Όταν την στήνει. Όταν τον παίρνει τηλέφωνο και δεν απαντάει. Όποτε μαζεύει με κόπο τις δυνάμεις της και τον χωρίζει. Αν δεν προλάβει φυσικά αυτός. Και μετά λέει στον εαυτό της. «Μήπως τελικά ήθελα ντόμπρο και σωστό άντρα;».

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει τον «ντόμπρο και τον σωστό»
Και τον βρίσκει και ξετρελαίνετε μαζί του. Τι; Πάει να βγάλει χρήματα η γυναίκα να πληρώσει; Ούτε να το σκεφτεί. Κομμένα μαχαίρι αυτά! Είναι με τον ντόμπρο άντρα τώρα που σημαίνει ότι δεν έχει τέτοια. Είναι η γυναίκα του και όλα καλά στην αρχή. Ότι πεις ντόμπρε αντρούλη μου. Μάλιστα. Και φαγητό θα σου κάνω και ότι θέλεις! Περνάει όμως πάλι ο καιρός και αρχίζουν τα στραβά. Τι πάει να πει θα βγεις με τις φίλες σου; Στην αρχή τα είχαμε κόψει αυτά. Τώρα θυμήθηκες ότι έχουν σημασία; Άλλα έλεγες παλιά. Τι; Σε καταπιέζω; Μα είμαστε εμείς οι δύο! Και για να τα πάμε καλά τα πράματα πρέπει να είναι όπως τα έχουμε μέχρι τώρα. Μέχρι που φτάνει το μαχαίρι στον λαιμό και τον χωρίζεις. Τελικά το επόμενο μοντελάκι λέω να το πάρω σε ύφος «παιχνιδιάρικο και φιλελεύθερο».

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει τον «παιχνιδιάρικο και φιλελεύθερο» άντρα.
Και πέφτει το λουκούμι στα χέρια της. Και όλα είναι τέλεια. Περνάνε καλά μαζί, βγαίνουν, μιλάνε και γενικά όλα φαίνονται ωραία. Αλλά και πάλι αρχίζουν τα προβλήματα. Είναι τόσο φιλελεύθερος που νομίζεις ότι δεν ζηλεύει, άρα, δεν σε θέλει. Και αυτές οι απόψεις του. Είναι κάπως! Δεν λέω στην αρχή φαινόταν ενδιαφέρων αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να πιστεύει τέτοια πράγματα. Δεν γίνετε. Θα του τα κόψω εγώ αυτά! Και όντως πας και του τα κόβεις. Και δεν αντέχει άλλο το φιλελεύθερο πουλάκι και πετάει από το κλουβάκι! Και φυσικά μετά κλαίγεσαι και λες, «μα καλά έναν καλό άντρα δεν μπορώ να βρω;».

Τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή. Θα μπορούσα σίγουρα να γράψω περισσότερα αλλά ας αναλύσουμε και άλλες τραγελαφικές καταστάσεις. Ας αναλύσουμε την αγαπημένη μου έννοια: Ναι σημαίνει όχι, και όχι σημαίνει ναι.

Πόσες μα πόσες φορές το έχετε κάνει; Να λέτε κάτι αλλά να θέλετε ακριβώς το αντίθετο! Ας πάρουμε επιβεβαιωμένα παραδείγματα φίλων και δικά μου.

«Να βγεις φυσικά με την παρέα σου». Αλλά θα μου το πληρώσεις αυτό! Όλο για γκόμενες θα μιλάς με αυτά τα ρεμάλια που κάνεις παρέα!

«Μα καλά τι κάνεις; Πας να με φιλήσεις; Κάτσε φρόνιμα!». Αλλά όχι πολύ φρόνιμα. Βάλε με κάτω ρε επιτέλους και άλλαξε μου τον αδόξαστο! Εμένα θα ακούς τώρα;

«Ελπίζω να μην σε πειράζει αλλά θα βγω απόψε με τα αγόρια από την σχολή ρε μωρό μου». Αλλά άμα δεν δείξεις ότι σε πειράζει έστω και λίγο θα είσαι πολύ μαλάκας! Δεν ζηλεύεις το μωρό σου ρε που θα βγει με όλους αυτούς τους άντρες; *Μην το παρακάνεις όμως! Γιατί θα έχουμε πρόβλημα!

«Ναι αγάπη μου, δεν με πειράζει να μείνουμε σπίτι απόψε αφού είσαι κουρασμένος». Αλλά φυσικά και με πειράζει! Τουλάχιστον να το ήξερα να έβγαινα απόψε με τις φίλες μου.

Για τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος στην γυναικεία πολυπλοκότητα, θα αναλύσουμε και τον τρόπο σκέψης που έχουν οι γυναίκες στην «συλλογή πληροφοριών» και την επίδραση τους πάνω σε εμάς. Ορίστε μερικά τυπικά παραδείγματα:

Σου κάνει ο δικός σου κομπλιμέντα κάθε μέρα, αλλά δεν είναι αρκετό για σένα. Τον ρωτάς κιόλας αν σε βρίσκει όμορφη όπως στην αρχή και άλλα τέτοια και αυτός σου απαντά ειλικρινά ναι! Αλλά δεν είναι αρκετό για σένα. Γιατί αυτός δεν είναι αντικειμενικός! Ε τότε γιατί τον ρωτάς; Ειδικά αφού φαίνετε ότι η δικιά του άποψη είναι η τελευταία που μετράει.

Μην ξεχνάμε το κλασσικό φυσικά αγάπη μου πάχυνα; Τι να απαντήσεις εκεί; Άμα είσαι ειλικρινής, σε λέει μαλάκα. Άμα είσαι ψεύτης σε λέει πάλι μαλάκα. Άμα πεις ναι πήρες μερικά κιλά αλλά σου πάει και είσαι ακόμα πιο ωραία, η γυναικά ακούει μέχρι το πήρες μερικά κιλά και σε λέει βούρλο!

Το σε αγαπώ. «Με αγαπάς μωράκι μου;» Φυσικά και σε αγαπώ απαντάει. Και γιατί δεν μου το λες; Γιατί είναι αυτονόητο πλέον μετά από τόσο καιρό. Και σίγουρα στο λέει. Αλλά εσύ τρως φρίκες και θες να το ακούς συνέχεια!

Δεν λέω. Έχουν και τα θετικά τους οι γυναίκες και φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παραπάνω. Οπότε δεν γίνετε να είμαστε μόνο εμείς οι δακτυλοδεικτούμενοι! Για σκεφτείτε λίγο. Ξέρετε τι πραγματικά θέλετε και εσείς; Μήπως έχετε πάθει κάτι και εσείς; Γιατί εμείς με όλα αυτά που κάνετε σίγουρα έχουμε πάθει κάτι!

Υ.Γ. 1
Ένας άντρας παντρεύετε μια γυναίκα και εύχεται να μη αλλάξει ποτέ.
Μια γυναίκα παντρεύετε έναν άντρα με σκοπό να τον αλλάξει.

Υ.Γ. 2
Άμα καμία σας δεν έχει κάνει τίποτα από τα παραπάνω να μου δώσει το τηλέφωνο της παρακαλώ να βγούμε!

16 σχόλια:

lifeaddict είπε...

Όπως έχει δηλώσει ένας γνωστός μου είναι πολύ πιο εύκολο να πεθάνεις για μια γυναίκα παρά να ζήσεις μαζί της...

Maria Rafaella είπε...

1)6973...to parakatw to ksereis.
2) ama breis pote gynaika sfyra m :P
(kai ksereis oti den einai toso trabigmena alla efoson les oti yparxoun k eksaireseis dekto)

Zero Design είπε...

Δεν τα γράφω για εμένα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αρκετά από αυτά έχουν συμβεί και σε εμένα.

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες. Αλλά αυτό είναι μια απάντηση στο "Μα καλά, τι έχετε πάθει εσείς οι άντρες". Το λέτε συχνά.. αλλά δεν κοιτάζουμε τον εαυτό μας.. Μήπως να ξεκινήσουμε να δούμε μηπως εμείς έχουμε το πρόβλημα και όχι οι άλλοι;

Και Ραφαέλλα δεν είμαι σίγουρος ότι σε πιστεύω 100% στο 1) :P

May είπε...

isws..yparxoun ola auta..(an kai travhgmena)giati gemise o topos kafrous?mhpws?

Ανώνυμος είπε...

HAHAHAHA Komplex kai pali komplex!
Dextite tin pragmatikotita kai min kanete ikasies gia outopies.Stamatiste to stilaki tou dithen kai nioste ligo epitelous!

Ai Sixtir mono malakies kathomaste kai akoume oli tin ora...


O anonimos modistros

Analogue είπε...

ego ksero oti pira gia to mpanio kainourio tilefwno (oxi kinito)me massage kai sothika.

Analogue είπε...

opios katalave katalave...heheeheh

lifeaddict είπε...

ή πολύ χέσιμο αναλογκ ή και καλά πας τουαλέτα και κανονίζεις τα κονέ στα μουλωχτά...άντρες....

zolitair είπε...

h toualeta exei polles xrhseis !!! merikoi den mboroun na tis fantastoun !!!

Ανώνυμος είπε...

ena exw na pw... trww mono xilopites kalobrasmenes! emena dn me antiprosopeuei tpt apo ta parapanw... oso iparxei kali stusi ola einai deytereyousis simasias.. otan dn iparxei einai to provlima i otan krataei 5 lepta.. o siggrafeaws gnwrizei giati pragma milaw.. kai nai tha meinw anwnimi alla oloi katalabate poia eimai :D

Zero Design είπε...

Εσύ ανώνυμη είναι περίπτωση. Μόνο που στην δικιά σου περίπτωση... Είσαι περιπτωσσρα! :P

Τα δικά σου θα τα αναλύσουμε από κοντά! Χαχαχαχα.

Ανώνυμος είπε...

Κάνε ένα καλό και ανάγνωσε το "The Second Neurotic's Notebook" από Mignon McLaughlin.

Ειλικρινά με έκανε να καταλάβω οτι δεν πρόκειτε να τις καταλάβω ποτέ οπότε είναι ανόφελω να προσπαθώ, ανά τα έτη κέρδισα πάρα πολύ ελεύθερο - από τον ελέυθερο μου χρόνο.

Και κλείνω με:

A woman asks little of love: only that she be able to feel like a heroine.
~Mignon McLaughlin, The Second Neurotic's Notebook, 1966

No matter how happily a woman may be married, it always pleases her to discover that there is a nice man who wishes that she were not.
~H.L. Mencken

Women speak two languages - one of which is verbal.
~William Shakespeare

Ανώνυμος είπε...

Οι φρασεις που ακους προφανως δεν ειναι τυχαιες! Γιατι οσο περιπλοκες και παραξενες ειναι οι γυναικες αλλο τοσο ειναι και οι αντρες! οποτε απανταω:
"Μα καλα, τι εχετε παθει εσεις οι αντρες": Ναι, εχετε και εσεις παραλογες απαιτησεις! Θεωρειτε οτι μια γυναικα πρεπει να ειναι ομορφη, εξυπνη, με χιουμορ, ανεξαρτητη, με προσωπικοτητα, να μαγειρευει, να μην πιστευει στην ισοτητα, να ειναι πιστη, να εχει σωμα 90-60-90, να ειναι γαματη στο κρεβατι μπλα μπλα μπλα. Τελικα και οι δυο πλευρες ζηταμε κατι ανεφικτο, ετσι δεν ειναι?
"Δεν υπαρχουν αντρες πλεον": ναι, δεν υπαρχουν, και οταν το λεμε εννοουμε οτι εχετε χασει το ρολο του κυνηγου, και λογω παραγοντων οπως χειραφετηση των γυναικων, σεξουαλικη απελευθερωση κλπ. πλεον τρομαζετε, δεν ανεχεστε τοσο ευκολα τη χυλοπιτα, δεν κανετε κινησεις, κ οταν τις κανετε ειστε αγαρμποι και προσβαλλετε (αθελα σας ισως) τον ανθρωπο απεναντι σας!
"Ολοι ειστε τα ιδια": ναι, γιατι εχετε αποκτησει μια τυποποιημενη συμπεριφορα! ειστε ωραιοι? γινεστε ψωνια, το παιζετε ακομα περισσοτερο ωραιοι. εχετε λεφτα? θεωρειτε οτι αυτο ειναι το κλειδι για καθε γκομενα! Guess what! δεν ενδιαφερει αυτο ολες τις γυναικες, δεν ειναι κανονας!
Συνεχιζω, λοιπον, και οπως κατηγοριοποιεις τις γυναικες, αυτο συμβαινει κ με τους αντρες! οκ, ισως κ να ειμαστε πιο υπερβολικες σ' αυτο! αλλα πες μου, και δεχομαι κ στοιχημα, εστω και ΕΝΑΝ αντρα, ο οποιος ειναι ικανοποιημενος με τη γυναικα που εχει διπλα του! παντα λειπει κατι, παντα ψαχνει κατι περισσοτερο!
Πολυ βασικο: ΝΑΙ σημαινει ΝΑΙ, ΟΧΙ σημαινει ΟΧΙ. Σιγουρα καποιες στιγμες θα ισχυσει κ το δικο σου πιστευω! αλλα δεν ειναι κανονας, ειναι εξαιρεση, κ στην τελικη ο καθενας εχει δικαιωμα να αλλαζει γνωμη... δεν εννοουμε κατι κρυμμενο, "πισω απο τις λεξεις ΔΕΝ κρυβεται ο Αλεξης".
Οι ερωτησεις που κανουμε καλυπτουν τις ανασφαλειες, που στην τελικη τις δημιουργουν οι αντρες! οταν βλεπουμε να σας τρεχουν τα σαλια οταν κοιτατε πχ τη Τζουλια Αλεξανδρατου, θελουμε την επιβεβαιωση οτι δεν ειστε μαζι μας λογω αναγκης, ή λογω συνηθειας! και ναι, μας ενδιαφερει η αποψη σας για την εμφανιση μας, γιατι στην τελικη οτι κανουμε, εχουμε απωτερο σκοπο να ειμαστε ωραιοι στο αντιθετο φυλο! κατι που ισχυει και για τους αντρες!
και κλεινοντας παραθετω και εγω ενα quote:

“There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example”

Zero Design είπε...

Egw egrapsa:

"Δεν λέω. Έχουν και τα θετικά τους οι γυναίκες και φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παραπάνω. Οπότε δεν γίνετε να είμαστε μόνο εμείς οι δακτυλοδεικτούμενοι! Για σκεφτείτε λίγο. Ξέρετε τι πραγματικά θέλετε και εσείς; Μήπως έχετε πάθει κάτι και εσείς; Γιατί εμείς με όλα αυτά που κάνετε σίγουρα έχουμε πάθει κάτι!"

Esu egrapses auta pou itheles! ;)

To na grafeis ena keimeno.. xwris na dineis perithwria pouthena..

einai san na vazeis ston eauto sou venzini gia na se kapsoun!

Lupame alla eisai apoliti.. se vathmo pou akoma kai autoi pou sumfwnoun isws siniditopoihsoun oti den einai etsi.. :P

Ανώνυμος είπε...

Diladi ego pou rixno panta venzini epano mou kai den kegome eimai ekseresi? BURN MOTheRFucKER BurNNNNN!

energy είπε...

Τα πράγματα είναι απλά, i guess ...
Το ζόρικο part στην ολη ιστορία είναι όταν βρίσκεις αυτό το καταραμένο κλειδί του κλειδωμένου εαυτού σου και ανοίξεις λάθος "ασκό του αιόλου". Τι να μας πουν κι αυτές ρε φίλε, αλλά κι απ'την άλλη τι να τους πούμε κι εμείς. Ξέρεις πολύ καλά οτι απο τα παλιά χρόνια ισχύει κάτι που θα ισχύει στον αιώνα τον άπαντα : ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ το νινί !!!

Υ.Γ : Αν βρείς καμιά με τα στοιχεία που ψάχνεις, πάρε με τηλέφωνο! Και οχι μόνο τα χριστούγεννα με τον zoli!!! χαχα!!