17 Απρ 2008

Γράφτηκε από: Zero Design

Baywords.com, για όσους θέλουν Blog χωρίς κίνδυνο λογοκρισίας!



Το Piratebay ο μεγαλύτερος torrent tracker στον κόσμο, που κυνηγάνε όλοι να κλείσουν αλλά δεν μπορούν λόγο της υπέροχης σουηδικής νομοθεσίας, αποφάσισε να προσφέρει σε όλο το κόσμο την δυνατότητα δικού του blog χωρίς λογοκρισία. Το Baywords.

Είναι γνωστό ότι το Piratebay κάνει αγώνα για την ελευθερία του λόγου στο Internet και από εκεί πήραν την αφορμή να φτιάξουν την δικιά τους υπηρεσία blog.

Το blog που προσφέρουν βασίζετε στο Wordpress που έχει πάρα πολλές δυνατότητες και ήδη από την αρχική ματιά μου φαίνεται καλύτερο σε σχέση με εδώ που είμαι. Επίσης είναι ελεύθερο από διαφημίσεις για την ώρα αν και αργότερα οι διαχειριστές είπαν ότι θα ενσωματωθούν κάποιες για να βγουν τα λειτουργικά κόστη της σελίδας.

Αργότερα είπαν επίσης ότι θα ενεργοποιήσουν και redirects ώστε να έχετε το blog σας στο Baywords αλλά με το δικό σας όνομα (π.χ. liveplastic.com).

Το Piratebay παρεμπίπτοντος πέρα από το Baywords που μπορείς να γράψεις οτιδήποτε θέλεις χωρίς λογοκρισία (αρκεί να μην είναι κάτι που είναι παράνομο στην Σουηδική νομοθεσία) έχει δημιουργήσει στο παρελθόν το Bayimg στο οποίο μπορείς να ανεβάσεις εικόνες και πάλι χωρίς λογοκρισία. Επίσης είναι στα σχέδια και μια υπηρεσία που θα ανταγωνίζεται το Youtube με την ίδια λογική.

Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι την μετακόμιση.



Εξτρά πληροφορίες. Έκανα δοκιμαστικά την μετακόμιση. Μου πήρε 5 λεπτά για να κάνω εγγραφή να ρυθμίσω το blog και να περάσω όλα τα υπάρχοντα νέα και σχόλια στο Baywords.

Όσοι θέλουν βοήθεια να μου πουν. Για να δείτε την αλλαγή πάτε εδω: http://liveplastic.baywords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: