10 Δεκ 2008

Γράφτηκε από: Zero Design

Αγανάκτηση και μαλακίες. Η συνταγή για Molotov Cocktail!



Πρώτη του Δεκέμβρη έγραψα το προφητικό "Καλά Χριστούγεννα και ο Νίκολα σας μισεί όλους!". Λίγες μέρες μετά άρχισαν να πέφτουν οι μολότοφ. Λογικό άλλωστε μιας και τα πράματα πάνε κατά διαόλου. "Φάγανε" και τον πιτσιρίκο οι φίλοι μας οι μπάτσοι και βρέθηκε ακόμα μια αφορμή για να γίνει το cocktail πιο δυνατό και να ξεχυθούν τα παλικαράκια μας στους δρόμους και να γίνει ο μήνας των Χριστουγέννων πιο "καυτός".


Να πω την αλήθεια μου αρέσει όλη αυτή η ατμόσφαιρα. Το χρειαζόμασταν ένα καλό μπαμ και εύχομαι να πάει όσο πιο πολύ μπορεί να πάει. Μερικοί θα αρχίσουν να σκέφτονται να με κράξουν για αυτά που γράφω λόγο του ότι τα παλικαράκια μας καίνε "ξένες περιουσίες" όπως λένε εδώ και μέρες στα κανάλια. Θα πω δύο σοφές κουβέντες για αυτό το θέμα.

1) Σε όλες τις επαναστάσεις και τους ξεσηκωμούς υπάρχουν απώλειες. Ζυγίστε τα πράματα. Περιουσίες ή το παιδάκι; Και μην ξεχνάμε ότι τόσο καιρό μπορεί το κράτος να μην μας ρίχνει μολότοφ αλλά σίγουρα μας κοροϊδεύει στα μούτρα με τα σκάνδαλα του και μας "πηδάει" με τις πράξεις του. Για αυτά όμως δεν κάνουμε τίποτα. Καθόμαστε απλά και σχολιάζουμε το θέατρο που γίνετε μπροστά στα μάτια μας.

2) Όπως πολύ σοφά έγραψε ο φίλος μου ο Γιώργος Αναστασίου, "Τώρα σας ενδιαφέρουν οι ξένες περιουσίες;".

Δεν λέω. Κακό πράμα να χάνει το βίος του ένας άνθρωπος, αλλά, εμένα προσωπικά είναι άλλο το πρόβλημα μου. Τα παιδιά που καίνε δεν έχουν σωστούς στόχους. ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! Κάψτε άλλα πράματα. Κάψτε την βουλή! Κάψτε τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ξεφτιλίσει τα πάντα! Κάψτε υπουργεία! Διαλέξτε τους στόχους σας πιο προσεκτικά! Θα τους δώσω όμως ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ που κάψανε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αθήνα. Το έβλεπα να καίγεται στις ειδήσεις και αισθανόμουν μια απίστευτη ζεστασιά παραδόξως! Καυτά Χριστούγεννα φέτος. Αν κάψουν και το καράβι του Παπαγεωργόπουλου θα δακρύσω από την συγκίνηση.

Όπως καταλάβατε μου αρέσει να ρίχνω μπαρούτι σε αυτή την φωτιά. Γιατί όχι άλλωστε; Μας έχουνε ταράξει από παντού. Καιρός να κάνουμε κάτι. Και όποιος μου πει για ειρηνικούς τρόπους να βάλει στο μυαλό του ότι δύο και τρεις χιλιάδες κόσμος να κατέβει κάτω και να κάνει ειρηνική διαμαρτυρία δεν θα πετύχει τίποτα σε σχέσει με το πόσα μπορούν να πετύχουν οι "ανατρεπτικοί" και "πολεμοχαρείς" διακόσιοι μας.

Μπορώ να γράψω και άλλες πολλές σκέψεις μου. Να κράξω πολλά ακόμα όπως τα κανάλια μας και τους πολιτικούς μας που τους ακούω να κάνουνε δηλώσεις και μου έρχεται να ξεράσω, αλλά θα περιμένω και τις επόμενες ημέρες για να δω πως θα εξελιχθεί αυτό το "γιορτινό" κλίμα.

Υ.Γ. Εμπνευσμένο από την May.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Ελεύθερου τύπου 10/12/2008

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ "Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος.Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν: την αυθάδεια σαν δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, και την αναρχία ως Ευδαιμονία."

Οι πολιτικοί καταχράστηκαν το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας κάνοντας ότι θέλουνε ανεξέλεγκτα.

Οι πολιτικοί αυθαδιάζουν κάθε μέρα με τις δηλώσεις τους με τα ωραία λόγια και την υποκρισία τους φανερά μπροστά μας.

Οι πολιτικοί μας, παρανομούν και δεν παθαίνουν τίποτα.

5 σχόλια:

May είπε...

Περιεργοι καιροι..περιεργες και οι αντιδρασεις του κοσμου..λυπηρο που ο θανατος ενος μικρου παιδιου εγινε σημαια για να ξυπνησει η κοινωνικη μας ευαισθησια...γιατι επρεπε να περιμενουμε αυτο για να τα πουμε?Για να τα καψουμε?Τι αλλο επρεπε να φαμε στη μουρη για να μην τους χαιδευουμε τα αυτια..ολων των ηλιθιων?Και ειλικρινα αγαπημενε φιλε μου πρεπει να το καψουν το μπαναλ καραβι και δεντρο του χλιαρου μας δημαρχου..θα συμφωνησω οτι θα ζεσταθει και αλλο αυτος ο μηνας!

May είπε...

Σπουδαιο το υστερογραφο...και προ πολλων ετων ειπωμενο..

Ανώνυμος είπε...

diafwnw katheta me oti ginetai
isws uparxoun ki alles luseis sto provlima,auti i katastasi den xekatharizei tipota duskoleuei pio polu tin zwi mas,
ti diki mas zwi pou prepi na douleuoume gia na ta vgaloume pera kai na sunexisoume
i via mono via mporei na gennisei,den nomizw oti tha ferei kapoio apotelesma,lupamai...

Zero Design είπε...

Anwnume. Isws na exeis dikaio. Isws kai adiko. Alla opws kai na to kaneis tipota den allakse me to na sinexizoume tin zwoula mas opws exei me tin douleia mas kai xwris na kanoume tipota.

Kathe mera mas patane olo kai pio polu. Apla epeidi to kanoun siga siga kai se kairous pou emeis exoume ta matia mas stramena den aisthanomaste tin idia apixtheia se sxesi me ta twrina episodia.

Ανώνυμος είπε...

den m areseis otan vgazes ta epanastatika sou