17 Δεκ 2008

Γράφτηκε από: Zero Design

Τηλεορατών και τηλεαοράτων



Από το 18ο έτος της ηλικίας μου, η τηλεόραση μου έχει πιάσει σκόνη. Η αλήθεια είναι πως άργησε πολύ κιόλας. Συνειδητοποίησα από νωρίς ότι το "χαζοκούτι" που προβάλει το πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών είχε ήδη μπει σε μια ποιοτικά φθίνουσα πορεία. Οπότε την άφησα στη γωνία (όποτε τύχαινε στο εκάστοτε σπίτι να έχω τηλεόραση) και αποφάσισα να δω πόση σκόνη μπορεί να μαζέψει.

Λόγο των ημερών που ζούμε όμως αναγκάστηκα να πάρω το φτυάρι και να την ξεθάψω. Έπειτα από πολύ σκάψιμο την άνοιξα και παρακολούθησα τα δρώμενα. Σήμερα θα γράψω τα ενδιαφέροντα σημεία για εμένα. Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν μέχρι και σήμερα.


Υπόθεση Αλέξης (Ο μικρός, όχι ο δικηγόρος, Θα φτάσουμε και σε αυτόν).
Το όνομα αυτού του πιτσιρικά, και η "εξοστρακισμένη" σε ένας θεός ξέρει τι, σφαίρα του αστυνομικού, ξεσήκωσε την νεολαία μας. Καλά έκανε και ξεσηκώθηκε μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού άνω κάποιας τρυφερής ηλικίας κάνουν δημοκρατία του καναπέ και όχι του δρόμου. Φασαρίες και επεισόδια ακολούθησαν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με τους τηλεοπτικούς μας "ήρωες" να κράζουν τα αναρχικά και αντι-εξουσιαστικά στοιχεία.


Παραδόξως με τα πολιτικά σκάνδαλα δεν κράζουν τόσο. Είναι φαίνεται που τους νοιάζουν οι ξένες περιουσίες. Οι δημόσιες που είναι και δικές μας (βλέπε Βατοπέδι) δεν βγάζουν την ίδια αποδοκιμασία. Παρόλα αυτά είδα και έναν ή πολύ έξυπνο άνθρωπο ή πολύ καλό. Τον πρόεδρο της ένωσης εμπόρων που είπε (χοντρικά) όταν τον ρώτησαν για τις καμένες "ξένες περιούσιες".

"Εδώ πέθανε ένα παιδί και εσείς μιλάτε για αυτά;"

Η πολύ έξυπνος ή πολύ καλός. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις μου άρεσε αυτό που άκουσα. Μήπως να τον κάνουμε πρωθυπουργό;

Υπόθεση μπάτσος.
"Εγώ έκανα την δουλεία μου" είναι η λογική του. Για να δούμε. Σου λένε να φύγεις γιατί εν ολίγοις θα σε πλακώσουν στις σφαλιάρες, αλλά εσύ κάθεσαι. Είσαι φοβισμένος και ρίχνεις τρεις σφαίρες εκ των οποίων μία από αυτές εξοστρακίζετε και πέφτει τελείως τυχαία στην καρδιά του αγοριού. Γυρίζεις ήρεμος και περπατάς αντί να τρέχεις για να φύγεις. Παρόλα αυτά είσαι φοβισμένος. Και άντε. Εσύ δεν άκουσες το παιδί, ο συνάδελφός σου και αυτός κουφός ήταν; Μην παίζετε με την νοημοσύνη μας γιατί θα σας κάψουμε και εσάς! Και εσάς δεν θα σας πληρώσουμε για ξένη περιούσια, αλλά για ζώα!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μπαίνει στην μέση και o Κούγιας. Μια γελοία περσόνα με στόχο να κερδίσει τι άλλο, παρά τηλεοπτικό χρόνο και διαφήμιση. Άλλωστε όπως λένε και τα αγγούρια του κόσμου "bad publicity is publicity". Η συγνώμη είναι μια άγνωστη λέξη για αυτών μιας και όπως θα δούμε στην συνέχεια είναι εξυπνότερος όλων μας και όλα είναι θέλημα θεού. Άλλωστε ο πιτσιρίκος ήταν "κολόπαιδο" σύμφωνα με τα λεγόμενα Κούγια.


Το καμένο δέντρο.
Μα τι ευτυχία που ένιωσα όταν είδα το δεντράκι στο σύνταγμα να καίγεται. Κάτι σκίρτησε μέσα μου. Ίσως να ήταν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα παρότι άθεος. Παρόλα αυτά σε αντίθεση με την Ήλεια που κάηκαν τα πάντα και δεν έχει φυτρώσει τίποτα ακόμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο ξαναφύτρωσε και με χαρά οι τηλεοπτική μας "ήρωες" μας το έδειξαν. Καμιά μολότοφ πρόχειρη έχουμε;


Συνέντευξη Χατζηνικολάου - Κούγια.
Το κομμάτι στο οποίο γέλασα τραγικά ήταν εκεί που λέει ο Κούγιας ότι όλα είναι θέλημα θεού. Όχι μόνο γιατί είναι γελοίο αυτό που λέει μιας και αν όλα ήταν θέλημα θεού τότε καλά κάνουν και τα παιδιά και καίνε, αλλά γιατί το ύφος και το βλέμμα του Χατζηνικολάου σε εκείνη την φράση πραγματικά με έκαναν να πιστέψω ότι βραχυκύκλωσε ο εγκέφαλος του! Ο άνθρωπος από αυτά που άκουσε δεν κουνούσε ούτε βλέφαρο. "Πάει, χάλασε αυτό" είπα από μέσα μου και ξεράθηκα στα γέλια! Έχω ένα μέρος της συνέντευξης αλλά δυστυχώς όχι αυτό το κομμάτι.





Ο πρωθυπουργός μας.
Παρακολουθεί τηλεόραση. Μένει στην ίδια πόλη που γίνονται τα επεισόδια, μπορεί να έχει πληροφόρηση απευθείας από τους αρμόδιους, αλλά αυτός προτίμα την τηλεόραση.


Χτες όμως μας τρέλανε όλους. Ανέλαβε πολιτική ευθύνη για όλα τα δρώμενα και τον χειροκροτούσαν από τα έδρανα της βουλής. Εδώ γελάμε. Τι χειροκροτάτε; Σας λέει ότι τα έκανε σκατά. Δεν είναι για χειροκρότημα αλλά για "απόλυση". Ανέλαβε πολιτική ευθύνη, αλλά, ποιες είναι οι επιπτώσεις; Η κυβέρνηση δεν έπεσε. Αυτός συνεχίζει να είναι πρωθυπουργός και φυσικά δεν άλλαξε τίποτα. Μάλλον μας δουλεύουνε.

Η κατάληψη της ΕΡΤ.
Μιας και εμείς την πληρώνουμε κάθε μήνα στον λογαριασμό της ΔΕΗ έχουμε και εμείς το δικαίωμα να πούμε κάτι. Ευτηχώς παρότι προσπάθησαν να τους σιωπάσουν αυτα που θέλανε να ακουστούν ακουστήκαν. Μπράβο στα παιδιά και σκατά στον πρόεδρο της ΕΡΤ.


Λάκης Λαζόπουλος
Τι να πεις για τον Λάκη μας. Ο άνθρωπος βγήκε και τα είπε όπως θα έπρεπε να τα λένε οι πολιτικοί μας. Επίσης μας έδειξε ένα βίντεο το οποίο δεν βρήκα ακόμα που είναι οι αναρχικοί μαζί με τους μπάτσους. Η μήπως είναι και αυτοί μπάτσοι; Ύποπτο! Ανοίξτε τα αυτιά σας και τα ματιά σας.







4 σχόλια:

asymenta είπε...

mpravo re nikola...apla!

May είπε...

synexise kale mu file na afhneis thn tv su na mazeuei skonh...kleise matia k aytia ston megalytero xeiragwgo tou planhth..kai exw k mia kalyterh protash...pare ena semedaki plekto apo thn glykia su mhtera k valto epanw...ws eikastikh paremvash..se mia xwra pou ola ksexniountai se 3 meres(siemens..vatopedia..thanatoi paidiwn..)apla xamogela k phgaine gia enan kafe..h' akoma kalytera peta mia molwtof mazi me tous kollhtous twn astynomikwn..otan oloi afhsoun thn thleorash tous sta xerakia ths skonhs..tote o planhths aytos tha allaksei..k exw mia akomh kalyterh protash otan kaneis ena paidi k mia oikogeneia..pes se ayto to paidaki oti h thleorash dn yparxei..kan..yphrkse kapou metaksy 1970-2000 meta thn kaname komodino..:)

Ανώνυμος είπε...

an den ipirxe i tv den tha epairnan ektasi ta gegonota.

opws polu swsta eipan stin tv i eikona exei megali dinami
an ginei poreia kai den tin deiksei i tv...den egine poreia.tha to kseroun diladi osoi itan ekei kai oxi oli i ellada.

eleos stous dimosiografous pou einai entelws korakia kai an den kseftilisoun prwta
kati den to afinoun

Unknown είπε...

re skatopedo epidi apoliese den grafis sto blog... xanaegines o klasikos rezilotempelis
Filiakia!