1 Δεκ 2008

Γράφτηκε από: Zero Design

Καλά Χριστούγεννα και ο Νίκολα σας μισεί όλους!



Οι μήνες πέρασαν γλυκά. Η άνοιξη τρωγόταν. Το καλοκαίρι όχι απλά φαγώθηκε! Να ήταν και άλλο να τρώγαμε έως το 2018! Αυτό το φθινόπωρο όμως βρε αδερφέ μου έκατσε κάπως! Και αυτός ο χειμώνας ή θα φέρει τα πάνω κάτω ή απλά θα με καταστρέψει! Αρκετά όμως με τα δικά μου.

Καλό μήνα είπα; Σιγά μην πω. Αυτός ο μήνας είναι σαν μια γλυκόξινη σάλτσα. Από την μια γλυκός και από την άλλη ξινός! Εγώ φυσικά δίνω έμφαση στο ξινό. Ακόμα δεν πρόλαβε να μπει ο μήνας και άρχισαν τα Χριστούγεννα. Παντού στολισμοί λες και αύριο θα έρθει ο χοντρός από τον βόρειο πόλο να μοιράσει δώρα. Άραγε τι δώρα θα πάρουμε φέτος; Είμαι πάντως σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι ΜΠΛΕ!

Η περίοδος της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης! Και τι χριστιανοσύνη! Έχω γαμηθεί να γελάω με την κορυφαία χριστιανοσύνη μας, τους πολιτικούς μας και φυσικά τα ωραία σκάνδαλα που γεμίζουν εκπομπές και τον τηλεοπτικό αιθέρα με ώρες ατελείωτες να συζητάν τα ίδια και τα ίδια και τίποτα να μην γίνετε.

Αλλά θα δείτε. Τώρα τα Χριστούγεννα όλα θα ξεχαστούν. Από εκεί που πάμε να γυρίσουμε την κατάσταση και να κάνουμε την εκκλησία το αφοδευτήριο μας θα ξαναγυρίσει ο τρόχος και θα πηγαίνουμε εμείς, εσείς δηλαδή μιας και εγώ έχω δηλώσει άθεος με τιμή εδώ και χρόνια, και θα ξαναβρεθούμε να είμαστε εμείς το αφοδευτήριο, κοινώς να μας χέζει η εκκλησία για ακόμα μια φορά! Να είναι καλά το μυαλό του Έλληνα που έχει βασικές αρχές ακόμα. Μαμ κακά και νάνι! Το τρίπτυχο της σκλαβιάς μας! Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις. Το πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Και αυτοί σκλάβοι είναι όμως. Απλά έχουν την συνείδηση τους καθαρή και το κεφάλι ψηλά.

Να σας πω το τρίπτυχο της επιτυχίας όλων αυτών που βλέπουμε κάθε μέρα να μας πηδάνε και δεν παθαίνουν παραδόξως τίποτα; Ψευτιά, πουστιά, κλεψιά! Έτσι πάει μπροστά ο κόσμος!

Το μόνο κρίμα είναι ότι με αυτή την καραμέλα που πιπιλιέτε εδώ και χρόνια, δηλαδή την "Νέα τάξη πραγμάτων", μας έχουν κόψει τα φτερά. Μέχρι πριν μερικά χρόνια μπορούσαμε να αντεπιτεθούμε. Τώρα πλέον ανέβηκε η τιμή της βενζίνης και δυστυχώς οι μολότοφ του χειμώνα έγιναν προϊόν πολυτέλειας! Τουλάχιστον έχουμε ακόμα το βρακί μας. Για πόσο όμως ακόμα;

Ας γυρίσουμε όμως στα υπέροχα γιορτινά μας Χριστούγεννα. Τα υπέροχα καταναλωτικά, Αμερικάνικα Χριστούγεννα μας! Περπατάω στον δρόμο και βλέπω όλους αυτούς τους στολισμούς και μέσα από το τρίτο μου μάτι φιλτράρω της βιτρίνες και τους δρόμους και τι βλέπω; Όχι πάντως φωτάκια και χαρά. Βλέπω βιτρίνες φτιαγμένες με ευρώ και σκατά από πάνω τους πασαλειμμένα για να μην μπορούνε να πέσουν. Και βλέπω τον κόσμο αντί να κοιτάει τις βιτρίνες και να πετάει τις μολότοφ, να είναι στα τέσσερα σαν ζώα και να γλύφει αυτά τα σκατά μήπως και φτάσει στα λεφτά!


Το όλο θέαμα πάντως είτε το βλέπω με το τρίτο μου μάτι είτε με αυτά που γεννήθηκα μου προκαλεί μια απίστευτη αηδία. Σχεδόν όση αηδία μου προκαλεί το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ακόμα μια γιορτή για να είμαστε καλοί. Τους υπόλοιπους μήνες όμως μια χαρά στραβοί είμαστε. Στα Χριστούγεννα μας πιάνει η καλοσύνη μας. Λες να φταίει η τηλεόραση και τα μίντια που μας βομβαρδίζουν με αγάπη και καλές σκέψεις; Άμα είναι έτσι λέω να το καθιερώσουμε για όλο το χρόνο μπας και δούμε προκοπή. Από την άλλη ακόμα και να γινόταν κάτι τέτοιο πάλι σκατά θα τα κάναμε.Άλλωστε η αυτοκαταστροφή είναι βαθιά ριζωμένη στο είδος μας και ειδικά στην χώρα μας.

Ας σκεφτούμε μόνο το εξής. Δεν ψηφίζουμε αυτόν που ελπίζουμε ότι θα μας πάει μπροστά. Όχι φυσικά, αυτός είναι τρόπος σκέψεις ανεπτυγμένων όντων! Εμείς ψηφίζουμε είτε αυτόν που πρέπει να ψηφίσουμε για να μην βγει αυτός που δεν θέλουμε ή αυτόν που θα μας κάνει το λιγότερο κακό.

Μη με παρεξηγάτε. Μου αρέσουν τα Χριστούγεννα σαν περίοδος και μόνο, μιας και σαν γιορτή δεν μου λένε τίποτα. Αλλά δεν μου αρέσουν πλέον στην εποχή μας. Πέρασαν τα χρόνια που ήταν ωραία τα Χριστούγεννα και φτάσαμε εδώ και χρόνια να λέμε και να πιστεύουμε πλέον το κάθε πέρσι και καλύτερα!

Για μένα πλέον άμα θέλουμε να ξαναδούμε ωραία Χριστούγεννα πρέπει να βρούμε λεφτά! Αρκετά λεφτά! Όχι όμως για αυτά που φαντάζεστε.

Όχι για βόλτες!
Όχι για άνετη ζωή!
Όχι για δώρα!

Αλλά...
Για τις μολότοφ!

Που πρέπει να πετάξουμε στα μούτρα αυτών που μας πατάνε κάθε μέρα. Τα λόγια είναι περιττά πλέον. Κάναμε διάλογο, φωνάξαμε αλλά δεν ακουστήκαμε. Ώρα να δούμε πως θα αντιδράσουν με μερικές μολότοφ!

Καλά Χριστούγεννα. Και μην ξεχνάτε...
Ο Νίκολα σας μισεί όλους! ;)

-------
Υστερόγραφο 1. (Προστέθηκε τρεις ώρες μετά, έπειτα από λίγο πιόμα, για να δώσει ένα πιο ζωηρό χρώμα σε αυτό το άρθρο)

Στην περίπτωση που χιονίσει, όλα τα παραπάνω είναι μπούρδες και τα χριστούγεννα είναι γαμάτα!

-------
Υστερόγραφο 2.

Το υστερόγραφό ένα είναι μαλακίες!

6 σχόλια:

asymenta είπε...

loipon o agios vasilis einai o ek kapadokias vasi ths thriskias mas 3 ierarxes kai ta loipa pou einai gnwsta apo ta thriskeytika tou gimnasiou :tou likeiou den ta thimamai!
file nikola dwse vasi :o klassikos emporikos kokkinos ai vassilis pou kikloforei twra teleytaia einai apo thn Coca-cola akoma ena diafimistiko paixnidi-propaganda! o kanonikos katholikos pou eferne dwra stous ftwxous einai o Saint Nicola(prasini stoli) ton katholikwn ! opote agie nikola mou(se esena milaw) (!!!) mporeis na mas miseis olous afou sou allaksame to onoma kai to xrwma ths stolis sou!
P.S: ena kounelaki gia dwro den tha itan asximi idea! eyxaristw! :P

Zero Design είπε...

Ta kserw auta gia ton Satan Claws! Den einai anagi na mou kaneis mathima istorias! Allo einai to nohma edw.

To kounelaki pws to thes? Apla omw? H stifado? :)

Ανώνυμος είπε...

sto xeri mas einai na kanoume omorfa ta xristougenna o kathenas mas ksexwrista i na koitaksoume mono to peritiligma

an xionisei tha einai gamata :D
(prin omws to xioni ginei pagos stous dromous kai trwme patinades)

lifeaddict είπε...

ela mi giniazeis nikolaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

kaka xristougenna nikola. se misw

zolitair είπε...

ante roufa to skato emeis eidame xionia ante gamisou!!!